Televizori

 

 

  • BLAUPUNKT TELEVIZORI – priča o uspjehu

Blaupunkt brend visoke kvalitete ima veliku tradiciju.

Robna marka s plavom točkom danas je jednako mlada kao što je nekad bila. Desetljeća koja su prošla od osnutka tvrtke nisu ostarila robnu marku. Kao i uvijek - Blaupunkt je jedan od najomiljenijih i najpoznatijih njemačkih brandova.

Blaupunkt dokazuje da naziv tvrtke i njegov zaštitni znak mogu biti identični, te da dugogodišnji ugled robne marke može izdržati test vremena kada se temelji na kompetentnosti i kvaliteti. Blaupunkt je osnovan u studenom 1923. godine. Tada se tvrtka zvala "Ideal Radiotelefon- & Apparatefabrik". Proizvodnja  je bila u Bollersdorfu, u blizini Berlina. Portfelj proizvoda tvrtke uključivao  je slušalice i tzv. kristalni radio.  Slušalice s posebno visokom kvalitetom zvuka označene su plavom točkom kao pečatom kvalitete. Nije prošlo mnogo vremena prije nego što su potrošači željeli samo slušalice s plavom točkom ili "Blaupunkt".

Pečat kvalitete postao je zaštitni znak marke, a 1938. postao je i naziv tvrtke. "Samo mala točka. Ali čini veliku razliku." Tvrtka je iskoristila ovaj nezaboravan slogan za oglašavanje svojih proizvoda, koji su ubrzo postali poznati kao trendseteri i inovativni, high-tech proizvodi - u vrijeme kada takvi uvjeti nisu ni postojali.

Primjeri Blaupunktovih inovacija uključuju prvi europski auto-radio, auto-radio Blaupunkt Autosuper AS 5 (1932.), prvi tranzistorski radio (1957.), prvi automobilski CD player (1983.) i prvu europsku navigacijsku jedinicu (1989.).

Bilo je i drugih prekretnica za Blaupunkt, kao što su DX-N-Online, navigacijska jedinica s online funkcionalnošću (2001), prvi digitalni auto-radio s MP3 dekodatorom, utor za multimedijalne kartice i funkcija snimanja (2003), te prva dinamički i intuitivni navigacijski sustav s TFT zaslonom u boji (2005).

Od kasnih 1950-ih, Blaupunkt je pratio trenutne tržišne trendove i uveo nove uređaje u kratkim razvojnim ciklusima. Tvrtka, koja je pripadala Bosch grupi i imala je sjedište u Hildesheimu od kraja 1945., također je ponudila sveobuhvatnu paletu potrošačke elektronike.

Ovim pristupom tvrtka je ubrzo ostvarila brojne nove proizvode koji su značajno utjecali na globalno ponašanje potrošača tijekom posljednjih osam desetljeća.

Jedan od klasičnih proizvoda iz 1980-ih je Blaupunktova legendarna Artechova obitelj proizvoda visoke pouzdanosti, koja se sastojala od pretpojačala, glavnog pojačala i Artech L-200 zvučnika. Predpojačalo i glavno pojačalo stajali su na zlatnim nogama, dok je visokoučinkoviti konverter zvuka svjetlucao u crnoj boji klavirskog izgleda.

Ne zaboravlja se ni Hi8 video kamera CCR-880H, ili S-VHS-C model CC 695 - TV zvijezde u to vrijeme stvorile su privlačan oglas, u kojem su snimali svoje omiljene scene uživo pomoću video kamere. Blaupunkt je također imao inovativne videorekordere dok je takva tehnologija bila vrlo mlada, uključujući, među ostalim, RTV-800 HiFi s elektroničkim programiranjem.

Sveobuhvatnu paletu potrošačke elektronike upotpunili su Blaupunkt televizori i kombinacije TV-radija. Serija Arkona bila je vrlo uspješna i popularna nakon lansiranja krajem 1950-ih. Godine 1986. prekinuta je proizvodnja televizora u korist kupnje od njemačkog TV proizvođača. Deset godina kasnije, Blaupunkt je prestao trgovati videorekorderima, video kamerama  i televizorima i usredotočio se na sektor mobilne komunikacije.

Blaupunkt danas ima širi portfelj nego ikada prije. Osnivanje Blaupunkt Global Brand Community u 2010. godini također je bio početak nove ere: Blaupunkt nastoji pokrenuti teren i nastaviti povijest uspjeha plave točke u sektoru potrošačke elektronike, u kojoj tvrtka nije bila prisutna.od 1996.

Ekonomski neovisni segmenti roba spajaju se pod jednim krovom: s ovom koncepcijom Blaupunkt hijerarhija osigurava da brand, sa svom bogatom baštinom, ostane ažuran unatoč značajnim turbulencijama u različitim sektorima i proširio se na 95 zemalja širom svijeta.

Danas, ukupno deset različitih grupa proizvoda nosi plavu točku, koja također uključuje i audio segment automobila. Globalna robna marka predstavlja pouzdanu tehnologiju u zabavi, komunikaciji, mobilnosti, logistici, održavanju, klimatizaciji, sigurnosti i hobijima.

Sa tablet računalima, televizorima, klima uređajima i kuhinjskim aparatima, kao i audio, sigurnosnim i navigacijskim sustavima, Blaupunkt se od 2010. razvio u brand potrošačkog stila života sa značajnim rastom. Blaupunkt vjeruje da je njegov najvažniji zadatak i odgovornost da osigura da plava točka ne zasja samo u automobilima diljem svijeta, nego da brand također donosi novi sjaj i prestiž svim segmentima poslovanja potrošačke elektronike.

Od 2010. godine te poslovne segmente održavaju partneri u rastućoj Blaupunkt Global Brand Zajednici. To uključuje pažljivo odabrane partnere koji su lideri u svojim poslovnim segmentima i koji posjeduju eminentnu stručnost kada je riječ o proizvodima i tržištu. Zahvaljujući ovoj odgovorno upravljanoj distribuciji prava imenovanja kvalificiranim Blaupunkt partnerima, klijenti mogu vjerovati u Blaupunktov brand i uvijek napraviti pravi izbor - baš kao i od 1923. Kako bi se osiguralo da povjerenje kupaca u Blaupunkt brand nije zagubljeno, partneri prolaze kroz strogi proces odabira.

Svaki partner mora ispuniti sljedeće uvjete:

> Dugoročno i trajno partnerstvo,

> Dosljedno djelovanje u pogledu kvalitete proizvoda,

> Otvorenost i poštena komunikacija,

> Transparentnost i očuvanje suštine i vrijednosti branda,

> Zaštita i briga o Blaupunktovoj robnoj marki na međunarodnoj sceni,

> Proizvodi i usluge koji odgovaraju vrijednostima marke Blaupunkt,

> Spremnost na otvoreni dijalog,

> Otvorenost prema novim idejama i

> Prvoklasna stručnost u poslovnom segmentu i na tržištu.

Baš kao i desetljećima, Blaupunkt nudi svoje proizvode širom svijeta, uz najbolju moguću vrijednost za novac. I, kao što je bio slučaj već više od 80 godina, svaki pojedinačni proizvod koji je proizveo Blaupunktov tržišni partner je centralno pregledan, testiran i odobren za prodaju. "Ne moramo više ručno pričvršćivati ​​plavu točku - to je bio logotip naše robne marke od 1938."

I još jedna dobra vijest za završetak: Blaupunkt je oduševljen što je dobio nagradu "Brands of the Century - Stars 2016". Ovom nagradom Blaupunkt je i te godine prepoznat i ukrašen zajedno s drugim velikim njemačkim brandovima. Ovaj sažetak marki, koji se objavljuje svake tri godine, okuplja najdugovječnije i najpoznatije njemačke marke iz širokog spektra  proizvoda u njemačkom gospodarstvu. Brend Blaupunkt nominiran je od strane stručnog odbora u suradnji s urednicima specijalizirane izdavačke kuće "Deutsche Standards Edition".

"Prepoznate robne marke su u biti zvijezde na beskonačnom nebu brandova, zvijezde koje sjaje osobito blistavo i koje potrošačima pružaju jedinstvenu orijentaciju, kvalitetu i povijest marke", rekao je urednik Florian Langenscheidt.

Ni jedna druga riječ ne može bolje opisati tradicionalni brand Blaupunkt, pa je stoga Blaupunkt posebno ponosan na nagradu "Brand of the Century".


Usporedba proizvoda (0)


Blaupunkt TV 32" (81cm) Full HD TV (BLA-32/133O-WB-11B-EGBQP-EU)

Blaupunkt TV 32" (81cm) Full HD TV (BLA-32/133O-WB-11B-EGBQP-EU)

Ugodan i moderan D-LED HD TV 720p s ugradenim DVB-T/T2/C/S2 tunerom za primanje zemaljskih, kablovsk..

S PDV-om: 1,099.00Kn 1,500.00Kn Bez PDV-a: 879.20Kn

Blaupunkt TV 32" (81cm) Full HD TV (BLA-32/148-GB-11B-EGBQP-EU)

Blaupunkt TV 32" (81cm) Full HD TV (BLA-32/148-GB-11B-EGBQP-EU)

Ugodan i moderan D-LED HD TV 720p s ugradenim DVB-T/T2/C/S2 tunerom za primanje zemaljskih, kablovsk..

S PDV-om: 1,572.50Kn Bez PDV-a: 1,258.00Kn

Blaupunkt TV 40" (102cm) Full HD TV

Blaupunkt TV 40" (102cm) Full HD TV

Robna marka Blaupunkt Veličina ekrana (inch/cm) 40" / 102 cm ..

S PDV-om: 2,187.50Kn Bez PDV-a: 1,750.00Kn

Blaupunkt TV 40" (102cm) Full HD SMART

Blaupunkt TV 40" (102cm) Full HD SMART

Robna marka Blaupunkt Veličina ekrana (inch/cm) 40" / 102 cm ..

S PDV-om: 2,436.25Kn Bez PDV-a: 1,949.00Kn

Blaupunkt TV 49" (123cm) Full HD TV

Blaupunkt TV 49" (123cm) Full HD TV

Robna marka Blaupunkt Veličina ekrana (inch/cm) 49" / 123 cm ..

S PDV-om: 3,225.00Kn Bez PDV-a: 2,580.00Kn

Blaupunkt TV 50" (127cm) UHD SMART

Blaupunkt TV 50" (127cm) UHD SMART

Robna marka Blaupunkt Veličina ekrana (inch/cm) 50" / 127 cm ..

S PDV-om: 3,535.00Kn Bez PDV-a: 2,828.00Kn

Blaupunkt TV 55" (139cm)  4K ultra HD TV

Blaupunkt TV 55" (139cm) 4K ultra HD TV

 Uživajte u satima beskrajne zabave zahvaljujući Smart TV portalu. Povezivanje ovog uređaja s b..

S PDV-om: 4,593.75Kn Bez PDV-a: 3,675.00Kn

Prikazano 1 do 7 od 7 (1 Stranica)