Početna Blog Ručkice za tuš - Što trebate znati prije kupnje

Ručkice za tuš - Što trebate znati prije kupnje

Ručkice za tuš - Što trebate znati prije kupnje
Svi članci
17.06.2020.

Došlo je vrijeme za promjenu tuš slušalice, a vi niste sigurni na što točno treba obratiti pažnju kod izbora? Je li uopće potrebno paziti na detalje ili je najjednostavnije naručiti prvu koju vidite?

Ako želite biti sigurni da će tuš slušalica odgovarati vašim željama i u konačnici, vašoj tuš kabini ili kadi - trebate znati barem koje vrste slušalica za tuš postoje.

U ovom blogu ćete pronaći odgovor na pitanje, koje vrste tuš slušalica postoje te njihove prednosti i mane. Istaknut ćemo glavne tipove tuš slušalica ili glava tuša, pogotovo one zamjenske, koje možete samostalno zamijeniti. 

Prije svega, da bi glava tuša funkcionirala kako želite i očekujete, važno je da imate dovoljno snažan pritisak vode u cijevima. 

Zašto je pritisak vode bitan

Za efikasno korištenje, više od same površine glave tuša, važniji je pritisak vode. 

Smanjeni pritisak vode rezultirat će tuš slušalicom koja curi ili u najgorem slučaju, kaplje. 

Do slabijeg pritiska najčešće dolazi zbog povećane potrošnje vode, odnosno dolazi do pada tlaka u cijevima. Za slučajeve kada je u stanu ili kući istovremeno uključeno više potrošača vode, trebali bi imati pravilno profilirane vodovodne cijevi. 

Starost cijevi također može imati utjecaj na protok, odnosno na količinu vode, ali ovo najčešće nije presudan faktor.

Šira glava tuša, u pravilu znači slabiji izlazni pritisak vode.

Prije nego što se odlučite za kupovinu nove tuš slušalice, svakako provjerite pritisak vode. Još jedan način rješavanja problema sa slabim pritiskom je instaliranje uže glave tuša, kojoj je za optimalan rad potreban manji pritisak vode.

4 vrste tuš slušalica

Fiksna glava tuša je ona koja se montira “direktno” u zid ili na strop, dakle bez cijevi. Upravo je ovo vrsta tuš slušalice koja se danas najčešće koristi. One su uglavnom nešto užeg promjera. 

Ako tražite glavu tuša bez dodatnih funkcionalnosti, fiksna može biti vaš izbor. Fiksne glave se često koriste u tuš kabinama unutar sportskih objekata, sauna ili bazena.

Najpopularniji oblik glave tuša su one s ručkom koje se instaliraju na crijevo za tuš. Često se i prodaju u kompletu kao ručka s crijevom za tuš. U tom slučaju, u kompletu najčešće dolazi i nosač za ručku. 

Mobilne ručke za tuš se mogu ostaviti u nosaču i koristiti kao fiksne. Isto tako ih možete skinuti s nosača i koristiti za ispiranje ostataka pjene s vas, stijenke tuša ili bilo što drugo. Jedino ograničenje je dužina crijeva.

Zamjena mobilnih ručaka za tuš je možda najjednostavnija.

Tuš set je treća vrsta, a zapravo se radi o kombinaciji prve dvije. Ako želite samostalno unaprijediti kompletno iskustvo tuširanja, ovo je možda najkompletniji izbor. Ovakvi setovi uglavnom dolaze u pakiranju sa svim potrebnim vijcima i komponentama pa je sastavljanje iznimno jednostavno. 

Jedna mana tuš setova je upravo pritisak kojeg smo ranije spomenuli.

Četvrta vrsta koje ćemo se dotaknuti u ovom blogu su tuš slušalica široke glave. Oblikom su uglavnom okrugle ili kvadratne. Iako postoje modeli koji su dizajnerski san snova, njihova funkcionalnost može biti upitna, opet zbog slabog pritiska, kakav je u većini naših gradova. 

Je li vam u tušu važniji dizajn ili funkcionalnost, to ćete morati odlučiti sami. 

Nadamo se da smo vam uspjeli približiti širu sliku kupovine tuš slušalica. 

Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite “problem s tušom” riješiti uz pomoć stručnjaka, obratite nam se

 

Pogledajte ponudu ručaka i tuš slušalica